Süt yemi fiyatları günümüz ekonomik koşularından dolayı değişiklik gösterip mandacılıkta olmazsa olmazlar arasındadır. Markadan markaya farklı fiyat aralıklarında olan süt yemi fiyatı ülkemizde kg’ımı 4.5TL ila 6TL arası değişkenlik gösterir. Süt yeminde kaliteyi öncelikli tutmalısınız ki ineğinizin verdiği süt miktarı beklenilenin üstünde olsun.
İnek Süt Yemi
İnek süt yeminin yeterli miktarda kullanımı, besin ihtiyacını yeterince karşılar. Bu nedenden ötürü hem hayvan sağlıklı kalır hem de sağımdan daha iyi verim almanız süt yemi ile mümkün. Süt yemi kalitesi doğrultusunda sindirilme oranı oldukça yüksektir. İçerisinde protein, enerji, günlük vitaminler ve mineraller bulundurur. Karışık tahıllar ile tamamlanarak üreticilere sunulmaktadır. Sığır süt yemleri, sindirim sistemi üzerinde de olumlu sonuçlar bırakıyor ve vitamin-minerallerin verimli kullanılışında yardımcı olur. Bağışıklığın desteklenmesinde, hayvanların vücudunda kondisyon korunması ve kuru madde tüketimini ideal ölçekte desteklemekte fonksiyonel olan sığır süt yemleri, süt verimi derecesine göre seçiliyor.
Süt yemi içerisinde neler var?
İneklerinde süt verim inin arttırması ile beraber, süt veriminin uzun süre yüksek seviyede kalmasını sağlar. Pelet ve toz şekildeki yemler fabrikalarımızda bilgisayarlı sistemler ile üretilmektedir. Tabi burada sadece süt yemi değil tüm rasyon verim yönünü etkilemektedir.
…
Analitik Değerler.
Ham Protein (%) 14’den başlayarak devam eder
Sodyum (%) 0,25- 0,30
Ham Yağ (%) 3- 4,5
Vitamin A IU/Kg 9.000
Vitamin D3 IU/Kg 3.000
Sığır Süt Yemi Kullanım Süresi ve Tüketim Miktarı
Süt yemini ilk kez kullanıyorsanız bir haftalık geçiş sürecinden sonra günlük beslenme rutinini netleştirebilirsiniz. Günde en az 2-3 öğün besleme yapmalı ve günün sürekli aynı saatlerinde sığır süt yemi vermeniz gerekmektedir. Hayvanın ağırlığına, günlük süt üretkenliğine bağlı olarak süt yeminin ve beslenen samanın, mısır silajının, kuru yonca ve yaş pancar posasının kilogramını ayarlayabilirsiniz. Hayvan besleme ve süt yemi miktarı belirleme konusunda ilgili uzmanlara danışmalısınız. Hayvandaki sağlık durumuna, fiziksel özelliklerine ve diğer durumlara bağlı olarak, birçok değişkeni göz önünde bulundurarak günlük yem miktarını ayarlayabilirsiniz. Almış olduğunuz yemin markasına, içeriğine, vitamin ve mineral oranlarına bağlı olarak yemleme miktarının değişebileceğini aklınızda bulundurarak markaların kullanıcılar için önerdiği miktarlara da kesinlikle bakmalısınız.
Piyasada nice farklı markanın sığır süt yemlerini değişen fiyatlarda bulabilirsiniz. Sığır süt yemi fiyatları, öncelikle protein ve enerji içeriğine bağlı olarak değişiyor. Fiyatı en yüksek yem en iyi seçenek olmadığı gibi en fiyatı düşük olan da sizin için en kötü seçenek olmayabiliyor. Hayvanın kilosu, süt verimi ve diğer durumları göz önünde bulundurma ihtiyacınız olan süt yemi çeşidini bulmanız, ardından başka markaların aradığınız besin değerindeki ürünlere bakmalısınız. Yakın oranda protein ve enerji sunan sığır süt yemlerinin vitamin ve mineral değerlerini karşılaştırmalı, tüm ürünler arasından en besleyici olanı seçerek fiyatların karşılaştırılmasına geçebilirsiniz. Sığır süt yemi fiyatları, beli dönemlerde kampanyalara, satış yerlerine, piyasa koşullarına göre değişebiliyor. Fiyattaki uygunluk ile sığır süt yemi alışverişi yapmak için alternatifleri araştırmalı, incelemeli ve hayvanlarınızın ihtiyaçlarına için en uygun olan seçeneği sipariş almalısınız.
Kendi yemimizi üretmemiz mümkün mü?
Akıllarda çokça sorulan soru kendi yemimi kendim üretebilir miyim cevabı evet kendi yeminizi üretmeniz için gerekenleri maddeleri aşağıda sıraladık 1tona göre;
SÜT YEMİ:
Arpa: 300 kg.
Buğday: 150 kg.
Mısır: 150 kg.
Atk: 145 kg.28-32
Ptk: 170 kg.28 vü.
Sfk: 60 kg.
Vitamin premix: 10 kg.
Mermer tozu: 12 kg.
Tuz: 8 kg.